OBTEŽILNE ODEJE

Možna dobava tudi odej po meri za naročila nad 50 kosov. Pokličite na 02 234 0 720 ali pišite na info@razgorsek.si in z veseljem Vam pripravimo ponudbo.
Dobavni rok je cca 4 delavne tedne od naročila.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Primerjaj
Šifra: Ni na voljo Kategorije: , ,

Opis

OBTEŽILNA ODEJA

 Glavne značilnosti:

– Terapevtski učinek z obtežilnimi odejami pomaga ljudem s senzoričnimi in spalnimi težavami kot so avtizem, Aspergerjev sindrom, SPD, PTSP, narkolepsija, tesnoba, nočne groze, spalna apnea, nespečnost, nemirne noge, »Jet Lag« in številni drugi. Deluje z uporabo pritiska na telo, da se človek lažje sprosti, hitreje in lažje zaspi in to dlje časa.
– Obtežilna odeja je izdelana tako, da znaša približno 20% vaše telesne teže in tako naravno zmanjša stres in obenem povečuje sprostitev.
– Zunanja vreča: 50% bombaž + 50% Tencel prešit s 50% Tencel + 50% poliestrsko kartirano runo in 100% polipropilen netkani.
– Notranja vreča: 100% bombažno polnilo in 100% polipropilenske kroglice.

Dobavljive dimenzije:

– 135 x 100 cm; teža 3,5kg – priporočena teža uporabnika 10 – 16 kg
– 135 x 100 cm; teža 4,5 kg – priporočena teža uporabnika 10 – 20,5 kg
– 135 x 100 cm; teža 5,5 kg – priporočena teža uporabnika 20,5 – 32 kg
– 135 x 200 cm; teža 8 kg – priporočena teža uporabnika 32 – 63,5 kg
– 135 x 200 cm; teža 11 kg – priporočena teža uporabnika 63,5 – več kg

TEHNIČNE LASTNOSTI IZDELKA

prevleka: 50% Tencel, 50% baumwolle
Polnilo: 90% Tencel, 10% polyester
Pakiranje: karton

PREDNOSTI OBTEŽILNIH ODEJ IN BREZROKAVNIKOV, KI VPLIVAJO NA ZDRAVJE

Na splošno se pripomočki za stres uporabljajo za širok spekter diagnoz pri otrocih in odraslih, kjer olajšajo ljudi z avtizmom in drugimi pervazivnimi razvojnimi motnjami, anksioznostjo, epilepsijo, duševno zaostalostjo, epileptičnimi napadi, vedenjskimi motnjami, afektivnimi motnjami, psihotičnimi motnjami, demenca, depresija, agresivni sindrom, manija ali druge psihoze od zgodnje starosti do starosti.

Večina bolnikov poroča, da jim pripomočki za vadbo pomagajo, da se umirijo, kar jih sčasoma pripelje do stanja, v katerem so bolje pripravljeni na lastno zdravljenje. V tujini za bolnike s težavami s spanjem klinični psihologi že vrsto let priporočajo stresne psihike in odeje. Pogosto jih lahko razbremenijo potrebe po jemanju zdravil.

Učinek obtežnih odej in obtežnih brezrokavnikov.

Nakladalne odeje in telovniki z utežmi imajo enakomerno razporejeno kapsulirano obremenitev, katere teža je odvisna od teže otroka (ali odraslega).Ta obremenitev povzroča rahel in enakomeren pritisk na mišice, sklepe, kite in kosti.Receptorji osrednjega živčnega sistema se na ta globinski pritisk odzovejo s povečanjem proizvodnje možganskih kemikalij – nevrotransmiterjev, zlasti serotonina in dopamina.

Rezultat je splošno pomiritev, zatiranje agresivnih in avtoagresivnih manifestacij, splošna prilagoditev čustvenih težav, zatiranje kompulzivnih nagnjenj, izboljšane motorične sposobnosti skozi čas, sposobnost daljše osredotočenosti, izboljšanje orientacije v prostoru, prilagoditev depresivnih stanj in s tem povezanih tveganj za samomorsko vedenje (zlasti Aspergerjev sindrom) in nenazadnje prilagajanje spanja.

Ker za avtizem ni farmakološkega zdravljenja, nam kot še en način lajšanja in odpravljanja določenih delnih težav, povezanih s to boleznijo ter zatiranja njenih stranskih učinkov, ponujamo odeje in jopiče z utežmi.

Kar zadeva obremenilno odejo za osebe z motnjami spanja, je običajno večja in njena teža manjša kot pri tako imenovani terapevtski odeji, ki se pri zgoraj omenjenih diagnozah uporablja le omejen čas čez dan.

Vse odeje imajo enakomerno razporejene in kapsulirane segmente obremenitve.Izjema so odeje z utežmi, ki se uporabljajo pri sindromu nemirnih nog.V teh primerih se na dnu odeje uporabljajo odeje z večjo obremenitvijo.

Kot že omenjeno, se vadbene odeje uporabljajo pri otrocih, mladostnikih in odraslih z avtizmom, integrirano senzorično okvaro in drugimi že omenjenimi diagnozami.Z dobrimi rezultati se uporabljajo tudi pri ljudeh z Alzheimerjevo boleznijo, sindromom nemirnih nog in nespečnostjo.Zelo pogosto jih uporabljajo ljudje z motnjami spanja kot nezasvojljivo in hkrati zelo učinkovito orodje za lažje zaspanje in nemoteno spanje.V mnogih primerih se je izkazalo, da pomirjajo bolnike pred in med napadi, epilepsijo ali čustvenimi motnjami in nemiri različnih vrst. Nakladalne odeje, težke 15 kg ali več, učinkovito prispevajo k pogosto potrebni imobilizaciji bolnika.Odlične rezultate dosežemo pri nemirnih bolnikih z uporabo klinaste odeje v kombinaciji z vrečko za pozicioniranje.

Ostale dimenzije so dobavljive glede na povpraševanje na info@razgorsek.si.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Dimenzije 200 × 90 × 30 cm
Tip prevleke

OBTEŽILNA ODEJA

Dimenzija

135 x 100 cm 3,5kg, 135 x 100 cm 4,5kg, 135 x 100 cm 5,5kg, 135 x 200 cm 8kg, 135 x 200 cm 11kg